Cosmic Core Redesign
10/10/2016
Hypersynth Xenophone XEditor
Hypersynth Xenophone XEditor GUI
17/03/2016
Toon alle
Game Mania Mobile Home
  • TaakWeb Development
Full Stack Development

Voor Game Mania werd er een op maat gemaakte website ontwikkeld bovenop het DotNetNuke ASP.NET CMS framework. Naast het ontwerpen van promotioneel materiaal ging de focus vooral naar het (full stack) ontwikkelen van de verschillende (50-tal front en backend) DNN modules specifiek aangepast aan de klant gerichte business noden van Game Mania.

Integraties

Er werden een aantal belangrijke integraties voorzien die het mogelijk maakten hun marktpositie te versterken en hun business processen efficiënter af te handelen wat zich op het einde vertaalt naar meer tevreden klanten en een toegankelijker kanaal voor gamers.

Voor een deel van de informatie en functionaliteiten werden integraties voorzien met de backend ERP en kassa systemen. Ook werden er een aantal 3rd party data providers geïntegreerd voor de store locator, geo functionaliteiten, e.a. Verder werd er een API service gebouwd om partners de mogelijkheid te bieden data op hun platform te integreren.

Game Mania Mobile

Om aan de mutli-channel eisen van de gamer te voldoen (die o.a. duidelijk werden door de enorme stijging van mobiel gebruik volgens de analytics tools die geïmplementeerd werden) werd er een hybride oplossing voorzien voor de mobiele website tussen responsief design en specifiek ontwikkelde views en functionaliteiten (geen aparte site dus, maar gedeelde en unieke functionaliteit binnen hetzelfde platform). Zo werd voor de klant een extra en flexibel kanaal gecreëerd dat toegang biedt tot de belangrijkste mobiel relevante onderdelen van de volledige website.

SEO

Om ervoor te zorgen dat Game Mania en de content die de website aanbiedt veel beter gevonden kan worden door hun doelpubliek werd een search engine optimalisatie (SEO) strategie toegepast. Hierdoor is de betreffende content voor heel wat zoektermen bovenaan in o.a. de Google zoekresultaten komen te staan.

Security

Om o.a. de veiligheid van de gebruikersgegevens en de website content zo veel mogelijk te waarborgen werd er aan de hand van het OWASP .NET project de nodige security voorzien.

Relevante Vaardigheden en Technologieën:
ASP.NET 4.0 ASP.NET Webforms ASP.NET AJAX C# VB.NET DotNetNuke DNN CMS MS SQL Telerik HTML CSS CSS3 JavaScript jQuery IIS 7.5 Windows Server 2008 R2 ITIL SEO Relational Database Design Visual Studio Graphic Design UI Design UX Design Adobe-Suite

Voor meer details over dit project kan u mijn CV raadplegen.